KLUCZ DO SUKCESU, CZYLI ODPOWIEDNI LUDZIE NA ODPOWIEDNIM MIEJSCU.

Między słowami firma i pracownik chcielibyśmy postawić znak równości, ponieważ dobrze dobrana kadra równa się świetnie rozwijająca i prosperująca firma. Zatrudnianie najlepszych w branży nie jest rzeczą łatwą. Trzeba wiedzieć gdzie ich szukać, ale trzeba również mieć świadomość, jaki jest wizerunek naszej firmy na rynku pracy i czy jesteśmy atrakcyjni dla tych osób, które chcemy pozyskać. Rekrutacja w obecnych czasach stawia przed nami zupełnie nowe wyzwania. Pomimo tzw. rynku pracownika, a może właśnie w związku z nim, efektywna rekrutacja jest jedną z największych bolączek przedsiębiorców i menadżerów. Co zatem począć? Skąd brać dobrych pracowników? Jak powinien wyglądać efektywny proces ich pozyskiwania i utrzymywania? Jakie wyzwania stawia przed rekruterami obecna sytuacja na rynku pracy? Czy firmy stoją przed największym wyzwaniem biznesowym, jakim jest rekrutacja, rozwój i utrzymanie dobrego pracownika? Czy tradycyjne metody rekrutacyjne nie są już tak efektywne jak kiedyś? Czy może w tym pomóc prawidłowo opracowany, modny ostatnio, Emloyer Branding? O tych bolączkach rozmawiam z wieloletnim praktykiem, Dyrektorem Zarządzającym firmy Jobhouse, Leszkiem Kurycynem.

KLIKNIJ I POSŁUCHAJ AUDYCJI